Get Adobe Flash player

postheadericon Egy szakértő és a tabletták


Újdonság: Purgator szélvédőmosó tabletta

Nem kilátástalan!

Sokakkal ellentétben, a hosszabb utakra sem viszek magammal ablakmosó folyadékot. Ha kifogy a tartályból a tisztító szer, elegánsan előveszek a kesztyűtartóból egy tablettát, feloldom vízben és már ragyog is a kocsi szélvédője. Ráadásul az erősebb szennyeződéseket, a rovarfoltokat is könnyedén eltávolítja, nem maszatolja el. Tisztaság, környezetvédelem felsőfokon.


Hitetlenkedve néztek rám ismerőseim, amikor ezt elmeséltem. De milyen tabletta ez? – kérdezték. Nem gyógyszer, még csak nem is csodaszer. Viszont a Purgator ablaktisztító praktikus, gyors, kényelmes – válaszoltam.

Bevallom, én sem tudtam erről a német termékről, amelyet az SLH Kft. forgalmaz Magyarországon. De az első adandó alkalommal örömmel kipróbáltam. Nem bántam meg, hiszen nem kell kannát cipelni, nem foglal helyet a csomagtartóban, a garázsban, és nem kell foglalkozni az üres kanna, palack megsemmisítésével. Lehet, sokan kételkedve fogadják ezt az újdonságot, pedig hibáznak, ha így tesznek.

A jelek szerint leáldozóban van a flakonos ablakmosó folyadékok ideje. Ez az új készítmény a korszerű autózás egyik kelléke. Az az autós, aki járt már úgy, hogy városban, vagy országúton elfogyott a szélvédőt mosó folyadéka, miközben hol bogarak, lepkék ragadtak az első szélvédőjére, hol a nyálkás, havas, sáros időtől nedves út hordaléka tette láthatatlanná az utat, az tudja, mit jelent, ha – sehol a közelben egy benzinkút, a tartalék szélvédőmosót éppen otthon felejtettük – csak nézünk, és semmit sem látunk. Ilyenkor elég leállni az út mellé, elővenni, a táskából, vagy a kesztyűtartóból az alig 2,5 grammos Purgator tablettát – víz amúgy is alapkövetelmény, hogy legyen az autóban, akár hosszabb, akár rövidebb útra megyünk –, és kis idő múlva már folytathatjuk is utunkat. A háromféle illat közül – citrom, barack, alma –, egyik kellemesebb, mint a másik, nem kell többé szagolni a hagyományos ablakmosó csípős, alkoholos szagát. Tesztem során örömmel tapasztaltam azt is, hogy megszabadulunk a hagyományos ablakmosó folyadék egy másik, kellemetlen velejárójától. Bármennyiszer használjuk is a tablettás autómosót, nem tömíti el a kifúvó lyukat, így a tisztító oldat tökéletesen irányul a szélvédőre, ennek megfelelően pedig tökéletesen tisztíja az első és hátsó ablakot egyaránt.

Egyik vidéki utam során fogadást ajánlottam a velem egyszerre induló autós barátomnak, akinek kocsijában a hagyományos szélvédő folyadék volt. Megállapodtunk, menet közben nem tisztítjuk a szélvédőt, hanem amikor úgy gondoljuk, kilátástalan a helyzetünk, megállunk egy parkolóban, és megnézzük, melyik szélvédő-folyadék tisztít gyorsabban és szebben. Anélkül, hogy túl sok részletet mesélnék, elég legyen annyi: a fogadás elvesztése után barátom megkérdezte, van-e nálam még egy Purgator tabletta, amit örömmel magával vinne az út hátralévő részére. Természetesen volt, természetesen Neki adtam. Azóta már Ő is csak ezt használja.

A DEKRA Umwelt GMBH, a világszerte elismert német minőségellenőrző cég a Purgator szélvédőtisztító tablettát, nyílván nem véletlenül, minősítette kiváló, innovatív és természetbarát terméknek. Ártalmatlan alapanyagainak, összetevőinek köszönhetően  nem káros az egészségre, ugyanakkor valamennyi gépjárműtípus szélvédő tisztításához ideális. A 2,5 grammos tablettából 2,5 liter tisztító folyadék, kisebb szennyeződésnél pedig akár 4 liter is készíthető belőle. A tabletta mérete változó. A nagyobb kiszerelésű teherautók vagy buszok szélvédőjére ajánlott.

Utam során végig ragyogó tisztaságú szélvédővel autóztam, és arra gondoltam, a Purgator tabletta talán forradalmasíthatja a szélvédőtisztítás eddigi gyakorlatát. Vezetés közben pedig két dolog jutott eszembe. Az egyik, hogy az elrettentő példaként emlegetett tablettás borokkal szemben a tablettás autómosó, kiváló! A másik pedig egy régi Illés dal, miszerint, „Láss, ne csak nézz!” És ez a volán mögött különösen fontos!

töfe

AutóFórumA cikket elolvashatja az Autófórum novemberi számában is:


 

 

 

Hozzászólások lezárva.